Türkücü Aziz Taştan ve ailesi depremde hayatını kaybetti

Türkücü Aziz Taştan ve ailesi depremde hayatını kaybetti
Türk Halk Müziği sanatçısı Aziz Taştan(42), eşi Özgür, kızları Şirin(5) ve Nujin(15) depremde enkaz altında kalarak hayatlarını kaybettiler

Türkiye’de 10 ilimizi ve pek çok komşu ülkeyi de etkileyen Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkez üslü peş peşe 9 saat arayla gerçekleşen  iki yıkıcı büyük deprem  on binlerce ocağa ateş düşürdü. Türk Halk Müziği sanatçısı Aziz Taştan(42), eşi Özgür, kızları Şirin(5) ve Nujin(15) depremde enkaz altında kalarak hayatlarını kaybedenler arasındaydı. 

Türkücü Aziz Taştan ve ailesi depremde hayatını kaybetti

Deprem enkazının altında kalarak hayatını kaybedenler arasında ikinci Ahmet Kaya olarak gösterilen  türkücü Aziz Taştan ve ailesi de var. Sanatçının ve ailesinin deprem esnasında Adıyaman merkeze bağlı Mimar Sinan Yeni Mahalle’deki 5 katlı evinin 4. katında olduğu belirtildi. Pazarcık’ta meydana gelen ilk depremin ardından Taştan’ın oturduğu binanın sanki ters döndüğü 3. Katın, 4. Katın üstüne çıktığı gözlendi.  2021 yılında Taştan ağır bir tarafik kazası geçirmiş ve ölümden dönmüştü.Adıyaman’daki depremde hayatını kaybeden ve yeni bir albüm hazırlığındaki Türk Halk Müziği Sanatçısı Aziz Taştan ve ailesine Canlı TV ailesi olarak Allah’tan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Ahmet  Akkaya;”Çok özel bir insandı!”

Yapımcı Ahmet Akkaya  duygu dolu  paylaşımında  ”Anlamsız yığınlar içinde çareleri tükenmiş derde atıp gitme demiştin bir eserinde..Güzel insan, bu ölüm çok erken oldu. Yapacak daha çok işimiz vardı. Sen çok özel bir insan, çok iyi bir sanatçıydın. Yüreğimizi yaktın, perişan ettin bizi…Çok değerli sanatçı Aziz Taştan kardeşim Adıyaman’daki depremde ailesi ile birlikte enkaz altında kalarak vefat etmiştir. Kendisine, ailesine ve depremde vefat eden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim. Allah bir daha böyle bir afet bizlere yaşatmasın temennisiyle…”  ifadelerini kullandı.

Aziz Taştan kimdir?

Büyük bir başarı göstererek konservatuvarı birincilikle bitiren 2011 yılında “Kaçak” isimli ilk solo albümüyle halk müziği sevenler tarafından ilgiyle karşılandı. Birçok albüm, single, ve klip yapan Taştan hayatını doğup büyüdüğü Adıyaman’da sürdürüyordu.  Aynı zamanda Batman’da  öğretmenlik mesleğini de sürdüren sanatçı Özgür Taştan ile evli olup Nujin ve Şirin isminde iki kız evladı bulunuyordu. Özel bir televizyon kanalında hem hazırlayıp hem de sunduğu “Yüreğimin Ezgisi” isimli müzik programı yapıyordu. Tiyatro ile de ilgilenen Taştan dört oyun yazıp sergilemiştir. Çok yönlü bir sanatçı olan sanatçı pek çok resim yapmış ve birçok resim sergisi düzenlemiştir.

09-02-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar