Mahzuni Şerif’in hayatı beyazperdeye çekiliyor

Mahzuni Şerif’in hayatı beyazperdeye çekiliyor
Hayatı film haline getirilecek olan Mahzuni Şerif’i 2002 yılında kaybetmiştik. Kabri Hacıbektaş'ta bulunan ünlü ozanın hayatının filme çekilmesini özellikle ailesi istiyor

Aşık Mazuni Şerif kimdir? Aşık Mahzuni Şerif’in biyografik filminin yapımcısı kim olacak? Fimin senaryosu için hangi ünlü isimle anlaşıldı? Büyük ustanın gençliğini kim oynayacak? Aşık Mahzuni Şerif ve filmi ile merak ettikleriniz ve daha fazlası yazımızın içeriğinde .İşte detaylar…

Mahzuni Şerif’in hayatı beyazperdeye çekiliyor

Dünyanın en büyük ozanlarından biri olarak gösterilen Aşık Mahzuni Şerif’in hayatı beyaz perdeye çekilecek. Hayatı film haline getirilecek olan Mahzuni Şerif’i 2002 yılında 62 yaşında iken kaybetmiştik. Kabri Hacıbektaş mezarlığında bulunan ünlü halk ozanının hayatının filme çekilmesini özellikle ailesi istiyor.

Ve senarist belli oldu: “ Barış Pirhasan “

Son yıllarda Türk sinemasında büyük ilgi gören biyografi filmlerine yenileri eklenmeye devam ediyor.Müslüm, Bergen, Naim, Neşet Ertaş gibi birçok filmlere Mahzuni Şerif’in biyografi filminin de katılması için büyük gayretler gösteriliyor. Eserleriyle gönüllerde taht kuran büyük ozanın biyografik filminin senaristi belli oldu. Mehmet Çalışkan’ın haberine göre son olarak Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu biyografik filminin senaryosunu kaleme alan Barış Pirhasan büyük ozanın hayatını da yazacak.

Filmin yapımcılığını  hangi şirket üstlenecek?

Aşık Mahsuni Şerif filmi için Almanya’da bulunan Af Media’nın sahibi Ali Fidan ile anlaşılmıştı. Bu konuda aile adına Yiğit Mahzuni ile Ali Fidan el sıkıştı. Torun Yiğit Mahzuni, Aşık Mahzuni Şerif’in gençlik dönemlerini canlandıracak.

Mahzuni Şerif kimdir?

Asıl adı Şerif Cırık’tır. Zeynel ve Döndü çiftinin çocuğu olarak 17 Kasım 1939 tarihinde Kahramanmaraş ilinin Afşin İlçesine bağlı Berçenek Köyü’nde dünyaya gözlerini açtı. Kendisi doğmadan önce vefat eden amcasının adını vermişlerdir. Soyu Horasan’dan Tunceli’ye gelen Ağuiçen Aşiretine dayanır.Büyük usta 3 evlilik yaptı.İlk evliliği dayısının kızı Emie, 2. Eşi İtalyan asıllıSuna(Sovina ve 3. Eşi Fatma Hanımdır.Üç evliliğinden 8 evladı vardır.Mahzuni’nin 453 plağı, 58 kaseti, 8 kitabı vardır.TRT tarafından 2 belgeseli çekildi.17 Mayıs 2002 de Almanya’da vefat etti.

Diskografisi

1984 - Dom Dom Kurşunu

1985 - Sarhoş

1986 - Aburcubur Adam

1986 - Gol Gol

1990 - Kutsal Özlem / Zam Fakiri

1993 - Giden Bahar

1995 - Zevzek

1996 -  Mahsuni Şerif 96 / Çağrı

199 -  Acı Günlerim / Ararlar Beni

1998 - Prangalar / Ağıt

2001 - Fırıldak Adam

05-03-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar