2 Mayıs Perşembe Reyting Sonuçları

2 Mayıs Perşembe Reyting Sonuçları
2 Mayıs Perşembe Reyting Sonuçları: TV ekranlarında dün hangi programlar zirvede yer aldı? İzleyici favorileri, reyting sıralamaları ve TV dünyasının nabzı haberimizde!

2 Nisan Perşembe gününe ait reyting sonuçları belli oldu. Televizyon İzleme Araştırma Komitesi (TİAK) tarafından ölçümlenen sonuçlara göre dün yayınlanan televizyon yapımları ne kadar izlendi? Total, AB ve ABC1 reyting kategorilerinde günün en çok izlenen dizisi hangisi oldu? İşte detaylar!

TOTAL REYTİNGLERİ İLK 10

Total izleyici kategorisinde izleyicinin tercihi Kanal D ekranında yayınlanan ‘İnci Taneleri’ dizisi oldu. Listenin ikinci sırasında Tv8'in en çok izlenen yarışma programı ‘Survivor All Star’ yer alırken, Now'da yayınlanan günün diğer iddialı dizisi ‘Hudutsuz Sevda’ üçüncü sırada yer aldı. ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ dördüncü sırada yer alırken, ‘Aldatmak’ günün en çok izlenen beşinci yapımı oldu. Perşembe akşamı ekrana gelen Star TV'nin sevilen dizisi ‘Sakla Beni’ ise listenin onuncu sırasında kendine yer bulabildi.

1 INCI TANELERI KANAL D
2 SURVIVOR ALL STAR TV8
3 HUDUTSUZ SEVDA NOW
4 MUGE ANLI ILE TATLI SERT ATV
5 ALDATMAK ATV
6 SELCUK TEPELI ILE NOW ANA HABER NOW
7 INCI TANELERI (OZET) KANAL D
8 ESRA EROL'DA ATV
9 HUDUTSUZ SEVDA (OZET) NOW
10 SAKLA BENI STAR TV
11 SHOW ANA HABER SHOW TV

 

AB REYTİNGLERİ İLK 10

AB izleyici kategorisinde de Total'e benzer sonuçlar elde edildi. Günün en çok izlenen dizisi yine listenin birinci sırasında yer alarak ‘İnci Taneleri’ oldu. ‘Survivor All Star’ totaldeki yerini koruyarak ikinci sırada günü tamamladı. Atv'de yayınlanan ‘Aldatmak’ dizisi altıncı sırada, Now'da yayınlanan ‘Hudutsuz Sevda’ ise yedinci sırada yer alan yapımlar oldu. Total'de düşük izlenme oranları elde eden ‘Sakla Beni’ ise AB kategorisinde listenin dokuzuncu sırasında yer alan yapım oldu.

1 INCI TANELERI KANAL D
2 SURVIVOR ALL STAR TV8
3 INCI TANELERI (OZET) KANAL D
4 SELCUK TEPELI ILE NOW ANA HABER NOW
5 MUGE ANLI ILE TATLI SERT ATV
6 ALDATMAK ATV
7 HUDUTSUZ SEVDA NOW
8 ESRA EROL'DA ATV
9 SAKLA BENI STAR TV
10 KANAL D ANA HABER KANAL D

 

20+ABC1 REYTİNGLERİ İLK 10

ABC1 izleyici kategorisinde de ‘İnci Taneleri’ birinci, ‘Survivor All Star’ ikinci sırada yer alan yapımlar oldu. Böylece günün en çok izlenen dizisi ‘İnci Taneleri' olurken, ‘Survivor All Star’ ise Perşembe günün yayınlanan programlar arasında en çok izlenen olarak adını yazdırmış oldu. ‘Hudutsuz Sevda’ listenin beşinci sırasında yer aldı. ‘Aldatmak’ yedinci, ‘Sakla Beni’ ise sekizinci sırada günü tamamladılar. 

1 INCI TANELERI KANAL D
2 SURVIVOR ALL STAR TV8
3 INCI TANELERI (OZET) KANAL D
4 MUGE ANLI ILE TATLI SERT ATV
5 HUDUTSUZ SEVDA NOW
6 SELCUK TEPELI ILE NOW ANA HABER NOW
7 ALDATMAK ATV
8 SAKLA BENI STAR TV
9 HUDUTSUZ SEVDA (OZET) NOW
10 ESRA EROL'DA ATV

Reyting nedir?

Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir.

Günümüzde bir çok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır.

Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.

03-05-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar