Yurt dışında en çok izlenen Türk dizileri hangileri?

Yurt dışında en çok izlenen Türk dizileri hangileri?
Türkiye’de yayınlandıkları dönemlerde milyonları ekranlara kilitleyen bazı dizler, dünya televizyonlarında da aynı başarıyı yakaladı. Gösterildiği birçok ülkede de fenomen olmayı başaran dizileri sizler için araştırdık.

Bin Bir Gece

Bergüzar Korel ve Halit Ergenç’in de rol aldığı dizi Güney Amerika, Endonezya, Rusya ve Pakistan da izlenme rekorları kırdı.

Gümüş

Songül Öden ve Kıvanç Tatlıtuğ’un oynadığı dizinin finali Orta Doğu’da 85 milyon izlendi. Dizinin tekrarları hala izlenmeye devam ediyor.

Aşk­– ı Memnu

Kıvanç Tatlıtuğ, Selçuk Yöntem, Beren Saat ve Nebahat Çehre’nin rol aldığı dizi, Türkiye dışında yayınlandığı ülkelerden İran, Ukrayna, Pakistan, İsrail ve Bulgaristan gibi ülkelerde çok başarılı oldu.

Muhteşem Yüzyıl

Kanuni Sultan Süleyman’ın hayatının anlatıldığı dizi, izlendiği bütün ülkelerde rekor kırdı. Halit Ergenç ve Meryem Uzerli’nin oynadığı dizi Yunanistan, Sırbistan, İtalya, Çin, Polonya, Bosna Hersek gibi gösterildiği tüm ülkelerde büyük beğeni kazandı.

Fatma Gül’ün Suçu Ne?

Beren Saat ve Engin Akyürek’in başrollerini paylaştığı dizi, Türkiye dışında gösterildiği Fransa, Fas, Yunanistan, Gürcistan gibi ülkelerde Türkiye kadar ilgi gördü.

Öyle Bir Geçer Zaman Ki

Yunanistan, Mısır, Suudi Arabistan, Sırbistan gibi 50 yakın ülkede gösterilen dizi büyük ilgiyle izlendi.

Aşk Ve Ceza

Yayınlandığı 50’ye yakın ülkede ilgiyle izlendi. Nurgül Yeşilçay ve Murat Yıldırım’ın yurtdışında da tanınmalarına neden oldu.

Kurtlar Vadisi

Çin, Hindistan, Şili, Peru gibi ülkelerde izlendi. Ayrıca filmleri de gösterildiği ülkelerde gişe rekorları kırdı.

Kiralık Aşk

Elçin Sangu ve Barış Arduç’un rol aldığı son dönem dizilerinden olan Kiralık Aşk Arnavutluk, Kazakistan, Orta Doğu Ülkeleri, Makedonya, Yunanistan, Romanya televizyonlarında gösterildi.

Ezel

Kenan İmirzalıoğlu ve Cansu Dere’nin başrollerinde oynadığı dizi Balkanlar ve Güney Amerika’da oldukça popüler oldu.

23-10-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar