Yaz sezonu dizileri neden az?

Yaz sezonu dizileri neden az?
Bu yaz ekranlarda alışılmışın dışında daha az dizinin yer alması bekleniyor. Bunun nedenlerini sizler için araştırdık.Bakalım bu yaz ekranlarda kaç tane yaz dizisi yer alacak? Yayınlanan bu dizilerden kaç tanesi uzun soluklu olabilecek?

Öncelerden beri ekranların yaz döneminde dizilerle dolup taşmasına alışmış bir toplumuz. Hatta çok eskilere gidersek, kış sezonunda yayınlanan dizilerin oyuncu kadrosuyla, yazında yaz dizileri çekilir ve ekranlarda yerini alırdı. 2016 yazında ekranlarda 12 tane yaz dizisi yerini alırken, 2017 yaz sezonunda ekranlarda 8 tane yaz dizisinin olması bekleniyor. Bu kararın alınmasında, ekonomik kriz nedeniyle reklamcıların reklamlarda azaltmaya gitmesi ve geçen sezondan ayrılan reklam gelirlerinin düşmesi etkili oldu.
2016 yaz sezonunda başlayan 12 diziden sadece 4 tanesi, 2016-2017 yeni sezonunda devam kararı almıştı. Yaz dizisi olup ta 2017’den beri halen devam eden tek dizi ise Fox TV’nin No 309 isimli dizisi olmuştu. Diğer diziler ise eylül, ekim aylarında tek tek yayından kaldırılmıştı. Yaz dizilerinin bu başarısızlığı da yapımcıları ve kanalları yaz aylarında daha az diziyi izleyici ile buluşturma kararı aldırmıştır. Aynı zamanda yaz dizilerinin ömrünün kısa olması maliyetlerinin de artmasına neden olmaktadır. Bakalım bu yaz ekranlarda hangi diziler yer bulacak? Ve hepsinden önemlisi bu dizilerin kaç tanesi diğer sezonda da devam edebilecek? Yazın ekranlarda olacak dizileri de canlı tv’den takip edebilirsiniz.

31-05-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler