Ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti
TRT'nin ve Türk televizyonlarının renkli sunucularından Erkan Yolaç 89 yaşında hayatını kaybetti. Çoklu morgan yetmezliğine bağlı olarak vefat eden sunucu 19 Mayıs'ta defnedilecek.

89 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yuman Evet – Hayır yarışmasının ünlü sunucusu Erkan Yolaç uzun süredir hastalıklarla boğuşuyordu. Bağırsak enfeksiyonu sebebiyle hastaneye yatan ünlü sunucu koronavirüse de yakalandı. Uzun süredir yoğun bakımda tedavi gören Yolaç çoklu organ yetmezliği nedeni ile hayatını kaybetti.

Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Türk televizyonlarının efsane yarışma programlarından Evet – Hayır’ın ünlü sunucusu Erkan Yolaç hayatını kaybetti. Çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak yaşama gözlerini yuman ünlü sunucu uzun süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu. Erkan Yolaç’ın tedavi gördüğü hastaneden yapılan açıklamada "Solunum sıkıntısı nedeni ile hastanemize başvurmuş olan değerli televizyoncu Erkan Yolaç'ın tedavisi multidisipliner yaklaşım ile sürdürülmüştür. Uzun süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olan hastamız maalesef çoklu organ yetmezliği nedeniyle 16 Mayıs 2024 akşamı saat 21.00'de vefat etmiştir. Kendisine rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz." denildi.

Koronavirüse de yakalandı

2022 yılında geçirdiği rahatsızlık nedeni ile hastaneye kaldırılan Erkan Yolaç “Kafamızı emme basma tulumba gibi sallamıyoruz” sözleri ile hafızalara kazınmıştı. Hastanede bağırsak enfeksiyonu tedavisi görürken bir talihsizlik daha yaşamış ve koronovirüse yakalanmıştı. Koronavirüs daha önce geçirmiş olduğu zatürreyi yeniden tetikleyerek bağışıklık siztemini zayıflatmıştı. Ünlü sunucunun eşi Asuman Yolaç 2022 senesinde verdiği söyleşisinde "Geçirdiği COVID-19 ve influenzalardan sonra altta yatan başka rahatsızlık MSA-P denilen bir rahatsızlık ortaya çıktı" diyerek sağlık durumunu özetlemişti. 2-3 kere yoğun bakmda tedavi altına alınan Yolaç güçlü bünyesi sayesinde bugüne kadar hayatını devam ettirebildi.19 Mayıs’ta Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’nde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Zekeriyaköy Mezarlığı’na defnedilecek. Vefatının ardından eşi Asuman Yolaç  "Erkan, sadece bizim ailemiz değildi, milyonların hayatına renk kattı. Biz de onu eşsiz enerjisiyle sizlerle anıyoruz" diyerek duygularını ifade etti.

Erkan Yolaç kimdir?

1935’de Kırklaareli Babaeski’de dünyaya gelen Erkan Yolaç Sofya’dan Edirne’ye göçen bir ailenin evladıydı. 6 yaşında iken İstanbul’a taşındılar. Saint Josph Fransız Lisesi’nde başladığı ortaöğrenimine Kenan Evren Anadolu lisesi’nde devam etti. 1951’de Karabük’e taşındılar. 1959’da İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’nden iç mimar olarak mezun oldu. 1960’da Ankara Radyosu’nda bayram özel eğlence programı sundu. Daha sonra pek çok ünlü isimle gazinolarda çalıştı. 2 sinema filminde rol aldı. İngiliz menşeili Evet-Hayır yarışması nı kendi tarzına uyarlayarak meşhur oldu.1970 de Türkiye güzeli Asuman Tuğberk ile evlenerek iki çocuk sahibi oldu. TRT ve TGRT’de yıllarca program yaptı.

18-05-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar