Masterchef Mehmet Usta deprem bölgesine mutfak kuruyor

Masterchef Mehmet Usta deprem bölgesine mutfak kuruyor
Mehmet Şef: "Evet, Kahramanmaraş'a gitmek için yola çıktık. MasterChef'in yarışmacılarının da zaten üç-dört tanesi şu an Maraş'ta. Hatay'da olan arkadaşlarımız da var."

Kahramanmaraş - Pazarcık ve Elbistan merkezli 9 saat arayla meydana gelen 7,6 ve 7,8  büyüklüğündeki iki büyük depremin etkilediği 8 ilde arama kurtarma çalışmaları son sürat devam ediyor. Şanlıurfa ve Kilis’te arama, kurtarma çalışmaları tamamıyla sona ermiş durumda. Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Osmaniye, Malatya, Şanlıurfa, Kilis ve Elazığ’ın etkilendiği 6 şubat depremi hayatı oldukça zorlaştırmış durumda. Sadece deprem değil, soğuk hava koşulları, açlık, kurtarma ekiplerinin yetersizliği gibi bir çok olumsuzluklarlada boğuşmak zorundalar.

Mehmet Şef deprem bölgesinde mutfak kuruyor

13 milyondan fazla insanın etkilendiği, onbinlerce kayıp verdiğimiz korkunç depremlerdeki afetzedeler için ülkenin dört bir yanından adeta yardım malzemeleri yağıyor. Bir tabak sıcak çorbanın bile önem arzettiği bölge içim Masterchef Türkiye programının babacan jüri üyesi Mehmet Çetinkaya Şef’te bölgeye doğru gitmek için ilk günden kolları sıvadı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında "Evet, Kahramanmaraş'a gitmek için yola çıktık. MasterChef'in yarışmacılarının da zaten üç-dört tanesi şu an Maraş'ta. Hatay'da olan arkadaşlarımız da var. Gaziantep'e gidecek olan arkadaşlarımız var. Biz araçla gidiyoruz çünkü daha sonra Diyarbakır, Adıyaman ve farklı noktalarda mutfaklar kurup yarışmacılarımızla beraber yemekler yapacağız. Yola çıktık, yerimizde duramıyorduk zaten; duramazdık böyle bir günde. Gidip elimizden geleni yapacağız. Gerçekten zor günler yaşıyoruz." İfadelerini kullandı.

Mehmet Şef yardım için aşçı arkadaşlarından yardım istedi

Eski Masterchef yarışmacılarıyla beraber deprem bölgelerine ihtiyaç sahipleri için mutfak kurma işinin başında bulunan Mehmet Şef yaptığı açıklamada :” Kahramanmaraş’a gitmek üzere yola çıktık, yarışmacıların 3-4’ü zaten Maraş’ta, Hatay’da, Antep’te olan arkadaşlarımız var. Mutfaklar kurup, yemekler yapacağız. Araçla gidiyoruz dolaşacağız"  ifadelerini kullandı. En sonunda yaptığı paylaşımda ise yemek yapabilecek aşçı arkadaşlarını bölgeye yardıma çağırdı. Mehmet Şefin paylaşımının altına pek çok yorum yağdı. Hemen gelebileceklerini belirten yorumcular telefonlarını bırakmayı da unutmadılar.

Masterchef Mehmet Çetinkaya kimdir?

1974 Bolu Yenigüney köyü doğumludur. TV( ‘de yayınlanan Masterchef Türkiye programının hem jürisi hem de sunucularındandır. Bolu Profesyonel Aşçılar Derneği kurucularından olup halen derneğin yönetim kurulu başkanıdır. Dünya çapında birçok yemek yarışmasında ülkemizi temsil ederek birçok kez madalya kazanmıştır. Ünlü şef evli ve iki çocuk babasıdır.

09-02-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar