En çok hangi türk dizisi diğer ülkelere ihraç edildi?

En çok hangi türk dizisi diğer ülkelere ihraç edildi?
Televizyon ekranlarımızı hınca hınç dolduran dizilerin hangisi daha çok başarılı olmuştur? Dışarıya ihraç edilen dizilerden hangileri Türkiye'ye en çok parayı kazandırdı? Dizileri canli tv den kesintisiz olarak izlemenin tek adresi...

Türk televizyon dizileri ülkemizde olduğu kadar diğer dünya ülkelerinde de büyük ses getirmeye devam ediyor. Dünyanın dört bir tarafında milyonlarca izleyici kitlesine ulaşan türk dizileri hangileri? En çok hangi türk dizisi diğer ülkelere ihraç edildi? Hangi dizi en çok hasılat getiren dizi oldu? İşte merak edilen tüm ayrıntılar; Ajans Press verilerine göre, en çok ihraç edilen dizi Star Tv ekranlarında reytingleri alt üst eden Muhteşem Yüzyıl dizisi olurken, en çok hasılat getiren dizi başrollerini Engin Akyürek ve Tuba Büyüküstün'ün oynadığı Kara Para Aşk dizisi oldu.

Peki hangi kanalda hangi diziler diğer ülkelere ihraç edildi?

Kanal D'den; Kuzey Güney, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Gümüş, Aşk-ı Memnu, Fatmagül'ün Suçu Ne,
Star Tv'den; Muhteşem Yüzyıl, Kara Sevda,
Show Tv'den; Adını Feriha Koydum,
Atv'den; Kara Para Aşk, Karadayı ve Ezel dizisi ihraç edilen diziler arasında yer almayı başardı.


Ayrıca Show Tv, Star Tv, Kanal D ve Star Tv'yi canlı izlemek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Hedef 1 milyar dolar ihracat!

2008 yılından bu zamana dizi ihracatında büyük bir artış yaşandı. 2008 yılında 10 milyon dolar ihracat getirisi yaşanırken bu rakam 2016 yılında 350 milyon dolara ulaştı. Artışın bu şekilde devam etmesi durumunda 2023 yılında hedeflenen ihracat getirisinin 1 milyar doları geçmesi bekleniyor.

23-01-2018
Yazar Hakkında
Yorumlar