Bambaşka Biri dizisinin reytingleri ve sosyal medya arasındaki uçurum şaşkına uğrattı

Bambaşka Biri dizisinin reytingleri ve sosyal medya arasındaki uçurum şaşkına uğrattı
Açıklanan reytinglerden sonra dizilerin sosyal medya ve reyting sonuçları aynı sonu vermediği ile karşı karşıya bir durum yaşanıyor.

Açıklanan reytinglerden sonra dizilerin sosyal medya ve reyting sonuçları aynı sonu vermediği ile karşı karşıya bir durum yaşanıyor. Bambaşka Biri dizisinin reytingleri ve sosyal medya ağlarında etkileşimi birbiri ile örtüşmüyor.

Medya platformlarında diziler için yapılan paylaşım ve etkileşimin reytinglere bir etkisinin olmadığı ortaya çıktı. Bambaşka Biri dizisi ortalama bir reytingle yola çıkmıştı fakat reytinglerinde olan düşüşler medyadaki etkileşim birbirini desteklememesi, dizilerin sosyal medya üzerinde konuşulmasının reytinglere etkisi olmadığını ortaya koymuş oldu.

Tıms&Productions yapımcılığında Fox tv’de ekranlarda yerini alan Bambaşka Biri dizisinin başrollerinde Hande Erçel ve Burak Deniz yer alıyor. İkilinin uyumu her ne kadar beğenilse de reyting sonuçlarında ki düşüşler dizinin süreci hakkında kafaları karıştırdı.

Digilup tarafından gerçekleştirilen araştırmada Ekim ayı içerisinde sosyal medya platformlarında en çok konuşulan diziler açıklandı. 1 milyon 600 bin alıntı ile Bambaşka Biri dizisi sosyal medya da büyük ilgi görüyor. 2. Sırada Kızılcık Şerbeti ve 3. Sırada ise Adım Farah yer alıyor. 4. Sırada Safir, 5. Sırada Kirli Sepeti ve 6. Sırada ise Çöp Adam yer alıyor. Yalı Çapkını ise 7 sırada yer almasına rağmen reytinglerde daha ön planda yerini alan bir dizi olarak karşımıza çıkıyor. 8. Sırada yer alan Kader Bağları ve 9. Sırada ise Pazar akşamlarının reyting rekortmeni en sevilen dizisi Yargı yer alıyor.

Bambaşka Biri dizisinin daha önce yurt dışı satışları ile ayakta durmaya çalışan dizilerin aksine yurt dışı satışlarının da iyi olmaması da dizinin akıbetinin ne olacağı merak konusu oldu.

Listenin ikinci sırasında yer alan Kızılcık Şerbeti yeni sezonda çift haneleri reytinglere ulaştığı gibi sosyal medyada da ilgi odağı olması dikkat çeken bir detay oldu. Listenin 3. Sırasındaki Adım Farah dizisinin yayınlandığı ilk bölümden itibaren final kararı beklenirken 26. Bölüm itibari ile final yapacağı duyurulmuştu ki yurt dışı satışlarının ilgi odağı olması ise her şeyi değiştirdi.

Bambaşka Biri dizisi için ilerleyen bölümlerde neler olacağı merak edilirken, reytinglerin düşük devam etmesi ve yurt dışı desteği olmaması dizinin final yapacağının habercisi gibi duruyor.

 

13-11-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Dinç

Yasemin Dinç

Yasemin Dinç, 1994 'de İstanbul Kadıköy'de doğmuştur. Eğitimini tasarım üzerine tamamlayıp 2015 yılında mezun olarak iş hayatına atı .. devamı.. mail
Yorumlar