6 Ocak Cumartesi Reyting Sonuçları

6 Ocak Cumartesi Reyting Sonuçları
6 Ocak Cumartesi reyting sonuçları belli oldu. Total, AB ve ABC+1 reyting kategorilerinde dün en çok izlenen yapım hangisi oldu?

6 Ocak Cumartesi akşamı ekrana gelen programlar, rekabetin dozunu bir kez daha artırdı. Heyecanla beklenen reyting sonuçlarına göre, hangi dizi, hangi program zirvede yer aldı? Atv'nin ‘Kardeşlerim’ dizisi bu hafta yayınlanmadı. Yeni bölümüyle ekrana gelen ‘Gönül Dağı’ ne kadar izlendi? Fox'un üçüncü kez yayın gününü değiştirdiği ‘Bambaşka Biri’ yeni gününde bekleneni verebildi mi? İşte, Cumartesi akşamının kıyasıya geçen rekabetinde öne çıkanlar...

Total izleyici kategorisinde Cumartesi akşamlarının vazgeçilmezi olan ‘Gönül Dağı’, bir kez daha zirvede yer aldı. Gönül Dağı'nın etkileyici hikayesi ve başarılı oyuncu kadrosu, izleyicileri ekran başına çekmeye devam ediyor. Gastronomi dünyasının yıldızları, MasterChef Türkiye All Star programında ustalık mücadelesi verirken, programın yayınlanan yarı final bölümü listenin ikinci sırasında yer aldı. Listenin üçüncü sırasında ‘Gönül Dağı’ dizisinin özet bölümü yer alırken, haber programları arasında öne çıkan Gülbin Tosun'un sunduğu FOX Ana Haber Hafta Sonu, izleyicilerden büyük ilgi gördü ve listenin dördüncü sırasında kendine yer buldu. Show TV'nin haber programı, gelişmeleri titiz bir şekilde izleyicilere aktararak beşinci sıradaki yerini korudu.

TOTAL İLK 10 PROGRAM

1 GONUL DAGI TRT 1
2 MASTERCHEF TURKIYE ALL STAR TV8
3 GONUL DAGI (OZET) TRT 1
4 GULBIN TOSUN ILE FOX ANA HABER HAFTA SONU FOX
5 SHOW ANA HABER SHOW TV
6 KIRPI SONIC (Y.S) ATV
7 KANAL D ANA HABER KANAL D
8 BIZIM KOYUN SARKISI (T.S) STAR TV
9 ATV ANA HABER ATV
10 BAMBASKA BIRI FOX

AB İLK 10 PROGRAM

1 GONUL DAGI TRT 1
2 MASTERCHEF TURKIYE ALL STAR TV8
3 GULBIN TOSUN ILE FOX ANA HABER HAFTA SONU FOX
4 GONUL DAGI (OZET) TRT 1
5 GULDUR GULDUR SHOW YILBASI OZEL (TKR) SHOW TV
6 BIZIM KOYUN SARKISI (T.S) STAR TV
7 SHOW ANA HABER SHOW TV
8 KIRPI SONIC (Y.S) ATV
9 MASTERCHEF TURKIYE ALL STAR OZET TV8
10 BAMBASKA BIRI FOX

20+ABC1 İLK 10 PROGRAM

1 GONUL DAGI TRT 1
2 MASTERCHEF TURKIYE ALL STAR TV8
3 GULBIN TOSUN ILE FOX ANA HABER HAFTA SONU FOX
4 GONUL DAGI (OZET) TRT 1
5 SHOW ANA HABER SHOW TV
6 GULDUR GULDUR SHOW YILBASI OZEL (TKR) SHOW TV
7 MASTERCHEF TURKIYE ALL STAR OZET TV8
8 KANAL D ANA HABER KANAL D
9 BIZIM KOYUN SARKISI (T.S) STAR TV
10 KIRPI SONIC (Y.S) ATV

Reyting nedir?

Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir.

Günümüzde bir çok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır.

Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.

5 Ocak Cuma reyting sonuçlarının ilk 100 sıralamasını TİAK'ın aldığı karar nedeniyle yayınlayamıyoruz.

07-01-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler