5 Ocak Cuma Reyting Sonuçları

5 Ocak Cuma Reyting Sonuçları
5 Ocak Cuma reyting sonuçları belli oldu. Total, AB ve ABC+1 reyting kategorilerinde dün en çok izlenen yapım hangisi oldu?

5 Ocak Cuma gününe ait reyting sonuçları belli oldu. Total, ab ve abc+1 izleyici kategorilerinde en çok izlenen yapımlar hangisi oldu? Yalı Çapkını ve Kızılcık Şerbeti'nin yayınlanmadığı hafta Arka Sokaklar ve Ateş Kuşları dizileri ne kadar izlendi? İşte detaylar!

Total izleyici kategorisinde en çok izlenen yapım Kanal D'de yayınlanan ‘Arka Sokaklar’ dizisi oldu. Listenin ikinci sırasında  atv'nin gündüz kuşağı programı ‘Esra Erol’da' yer alırken, üçüncü sırada ‘Ateş Kuşları’ dizisinin yeni bölümü bulundu. Çeyrek final bölümüyle ekrana gelen ‘Masterchef Türkiye All Star’ kategorinin en çok izlenen dördüncü programı olurken, atv'nin diğer gündüz kuşağı programı ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ beşinci sırada günün tamamlayan yapım oldu.

AB izleyicisinin tercihi tv8'de yayınlanan ‘MasterChef Türkiye’den yana oldu. Program günü birinci sırada tamamlarken, ‘Selçuk Tepeli ile Fox Ana Haber’ ikinci, ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ üçüncü, ‘Kızılcık Şerbeti’ dizisinin özet bölümü dördüncü, ‘Ateş Kuşları’ ise beşinci sırada yer alan yapım oldu.

ABC+1'de de ilk beş sıralamada çok büyük değişiklik yaşanmadı. ‘MasterChef Türkiye All Star’ günün en çok izleneni olurken. ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ ikinci, Selçuk Tepeli ile Fox Ana Haber' üçüncü, ‘Ateş Kuşları’ dördüncü, ‘Esra Erol’da' programı ise beşinci sırada günü tamamlayan yapımlar oldu.

Günün en çok izlenen iki dizisi ‘Yalı Çapkını’ ve ‘Kızılcık Şerbeti’nin yayınlanmadığı günde ‘Arka Sokaklar’ın aldığı düşük reytingler izleyicide hayal kırıklığı yaşattı.

 

Reyting nedir?

Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir.

Günümüzde bir çok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır.

Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.

5 Ocak Cuma reyting sonuçlarının ilk 100 sıralamasını TİAK'ın aldığı karar nedeniyle yayınlayamıyoruz.

06-01-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler