4 Ocak Perşembe Reyting Sonuçları

4 Ocak Perşembe Reyting Sonuçları
4 Ocak reytingleriyle ekrandaki çekişmeyi keşfedin! Hangi programlar zirveye tırmandı, kimler düşüş yaşadı? Detaylar burada!

4 Ocak Perşembe reyting sonuçları, izleyicileri ekrana kilitleyen programlarla dolup taştı. Prime time savaşlarında hangi diziler zirveye yerleşti, hangi kanallar zafer kazandı? Bu yazıda, reyting karnesinde öne çıkan yapımları detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

Yılbaşı nedeniyle dün ‘Hudutsuz Sevda', ve ‘Kara’ dizileri ekrana gelmedi. Star TV'de ‘Sakla Beni’, Trt1'de ‘Kendi Düşen Ağlamaz’, Tv8'de ‘Aşka Düşman’ Atv'de ise ‘Aldatmak’ dizileri ekrana gelen yapımlar oldu. Kendi Düşen Ağlamaz final bölümüyle ekranlara veda etti.

Total izleyici kategorisinde günün en çok izlenen yapımı ‘Sakla Beni’ dizisi oldu. Listenin devamında ikinci sırada ‘Aldatmak’, üçüncü sırada ‘Esra Erol’da, dördüncü sırada ‘Fox Ana Haber’, beşinci sırada ise ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ yer aldı.

AB izleyici kategorisinde de birinci sıra yer değiştirmedi. ‘Sakla Beni’ günün en çok izlenen yapımı oldu. Selçuk Tepeli'nin sunumuyla ekrana gelen ‘Fox Ana Haber’ ikinci, atv'de yayınlanan Aldatmak' üçüncü sırada yer aldı. Fox'ta ekrana gelen ‘Kutsal Damacana 4’ listenin dördüncü sırasında yer alırken, ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ AB izleyici kategorisinde de günü beşinci sırada tamamlayan yapım oldu.

Reyting nedir?

Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir.

Günümüzde bir çok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır.

Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.

05-01-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler