4 Mart Pazartesi Reyting Sonuçları

4 Mart Pazartesi Reyting Sonuçları
4 Mart Pazartesi günü yayınlanan Kızıl Goncalar, Survivor All Star, Ömer, Selahaddin Eyyubi yapımlarının reyting mücadelesi nasıl sonuçlandı?

4 Mart Pazartesi gününe ait reyting verileri belli oldu. Televizyon İzleme Araştırma Komitesi (TİAK) tarafından ölçümlenen reyting sonuçlarına göre dün en çok izlenen dizi veya program hangisi oldu?

Dün akşam prime time'da Now'da ‘Kızıl Goncalar’, Star TV'de ‘Ömer’, trt1'de ‘Selahaddin Eyyubi’ yeni bölümüyle yayınlanan diziler oldu. Tv8 ekranında ise ‘Survivor All Star’ izleyiciyle buluşan programlar arasında yer aldı.

Peki 4 Mart reyting sonuçlarına göre total, ab ve abc1 izleyici kategorilerinde günün en çok izlenen dizi veya programı hangisi oldu?

"KIZIL GONCALAR" PAZARTESİ REYTİNGLERİNİ DOMİNE ETTİ

Dün Now ekranında yeni bölümüyle ekrana gelen ‘Kızıl Goncalar’ dizisi tüm izleyici kategorilerinde birinci sırada yer alarak günün en çok izlenen dizisi oldu.

Total izleyici kategorisinde günün en çok izlenen ikinci yapımı tv8'de yayınlanan ‘Survivor All Star’ oldu. Trt 1'in sevilen dizisi ‘Kudüs Fatihi: Selahaddin Eyyubi’ üçüncü, ‘Fox Ana Haber’ dördüncü, Atv'nin gündüz kuşağı programı ‘Esra Erol’da beşinci sırada yer aldı. Star TV'nin sevilen dizisi ‘Ömer’ rakiplerinden düşük izlenme oranları alarak günü yeninci sırada tamamladı.

AB izleyici kategorisinde ikinci sırada üçüncü eleme adayının belli olduğu bölümüyle ekrana gelen ‘Survivor All Star’ yer aldı. ‘Kızıl Goncalar’ın özet bölümü üçüncü sırada, Selçuk Tepeli'nin sunumuyla ekrana gelen ‘Now Ana Haber’ dördüncü, Trt 1'in dönem dizisi ‘Kudüs Fatihi: Selahaddin Eyyubi’ ise beşinci sırada yer aldı. Günün diğer dizisi ‘Ömer’ ise altıncı sırada yer alan yapım oldu.

TOTAL İLK 10 PROGRAM

1KIZIL GONCALARNOW
2SURVIVOR ALL STARTV8
3KUDUS FATIHI SELAHADDIN EYYUBITRT 1
4SELCUK TEPELI ILE NOW ANA HABERNOW
5ESRA EROL'DAATV
6MUGE ANLI ILE TATLI SERTATV
7OMERSTAR TV
8KIZIL GONCALAR (OZET)NOW
9BERGEN (T.S)ATV
10ATV ANA HABERATV

 

AB İLK 10 PROGRAM

1KIZIL GONCALARNOW
2SURVIVOR ALL STARTV8
3KIZIL GONCALAR (OZET)NOW
4SELCUK TEPELI ILE NOW ANA HABERNOW
5KUDUS FATIHI SELAHADDIN EYYUBITRT 1
6OMERSTAR TV
7MUGE ANLI ILE TATLI SERTATV
8ATV ANA HABERATV
9BERGEN (T.S)ATV
10OMER (OZET)STAR TV

 

20+ABC1 İLK 10 PROGRAM

1KIZIL GONCALARNOW
2SURVIVOR ALL STARTV8
3KUDUS FATIHI SELAHADDIN EYYUBITRT 1
4KIZIL GONCALAR (OZET)NOW
5SELCUK TEPELI ILE NOW ANA HABERNOW
6MUGE ANLI ILE TATLI SERTATV
7OMERSTAR TV
8ESRA EROL'DAATV
9ATV ANA HABERATV
10BERGEN (T.S)ATV

REYTİNG NEDİR?

Reyting nedir? Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir. Günümüzde birçok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır. Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.

 

 

05-03-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar