14 Ocak 2024 Pazar Reyting Sonuçları

14 Ocak 2024 Pazar Reyting Sonuçları
14 Ocak 2024 Pazar reyting sonuçları belli oldu. Survivor All Star, Teşkilat, Kirli Sepeti ve Yargı ne kadar izlendi? Dünün reytingleri haberimizde.

Televizyon İzleme Araştırma Komitesi (TİAK) tarafından ölçümlenen 14 Ocak 2024  Pazar reyting sonuçları belli oldu.

Pazar günü tv8'de ‘Survivor All Star’, trt1'de ‘Teşkilat’, Fox'ta ‘Kirli Sepeti’, Kanal D'de ise ‘Yargı’ yeni bölümüyle ekrana gelen yapımlar oldu. Prime time'da dört iddialı yapım ekrana gelirken günün en çok izleneni de merak konusu oldu. Dünün reyting sonuçlarına göre hangi yapım ne kadar izlendi? İşte ayrıntılar;

Total izleyici kategorisinde, tv8'in sevilen yarışma programı ‘Survivor All Star’ günü birinci sırada tamamlayan yapım oldu. Trt1'de yayınlanan ‘Teşkilat’ dizisi ikinci sırada yer alırken, Fox'un sevilen dizisi ‘Kirli Sepeti’ üçüncü sırada yer aldı. Kanal D'nin en çok izlenen yapımlarından biri olan ‘ Yargı’ listenin dördüncü sırasında yer alırken, Gülbin Tosun'un sunumuyla ekrana gelen ‘Fox Ana Haber Hafta Sonu’ beşinci sırada günü tamamlayan yapım oldu.

AB izleyici kategorisinde liste yeniden şekillendi. Listenin birinci sırasında ‘Yargı’ dizisi yer aldı. ‘Survivor All Star’ zirveye yakın bir reyting kaydederek günü ikinci sırada tamamladı. ‘Teşkilat’ listenin üçüncü sırasında yer alırken, ‘Fox Ana Haber’ dördüncü, ‘Kirli Sepeti’ ise beşinci sırada günü tamamlayan yapımlar oldu. Böylece prime time'da yayınlanan tüm yapımlar dün ilk 5'te yer alarak büyük bir başarı kaydetti.

TOTAL İLK 10 PROGRAM

1SURVIVOR ALL STARTV8
2TESKILATTRT 1
3KIRLI SEPETIFOX
4YARGIKANAL D
5GULBIN TOSUN ILE FOX ANA HABER HAFTA SONUFOX
6SHOW ANA HABERSHOW TV
7SURVIVOR ALL STAR OZETTV8
8KANAL D ANA HABERKANAL D
9KIRLI SEPETI (OZET)FOX
10YARGI (OZET)KANAL D

 

AB İLK 10 PROGRAM

1YARGIKANAL D
2SURVIVOR ALL STARTV8
3TESKILATTRT 1
4GULBIN TOSUN ILE FOX ANA HABER HAFTA SONUFOX
5KIRLI SEPETIFOX
6YARGI (OZET)KANAL D
7SURVIVOR ALL STAR OZETTV8
8SHOW ANA HABERSHOW TV
9TESKILAT (OZET)TRT 1
10KIRLI SEPETI (OZET)FOX

 

20+ABC1 İLK 10 PROGRAM

1SURVIVOR ALL STARTV8
2YARGIKANAL D
3TESKILATTRT 1
4KIRLI SEPETIFOX
5GULBIN TOSUN ILE FOX ANA HABER HAFTA SONUFOX
6YARGI (OZET)KANAL D
7SURVIVOR ALL STAR OZETTV8
8KIRLI SEPETI (OZET)FOX
9SHOW ANA HABERSHOW TV
10TESKILAT (OZET)TRT 1

Reyting nedir?

Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir.

Günümüzde bir çok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır.

Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.

14 Ocak Pazartesi reyting sonuçlarının ilk 100 sıralamasını TİAK'ın aldığı karar nedeniyle yayınlayamıyoruz.

15-01-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar