11 Ocak Perşembe Reyting Sonuçları

11 Ocak Perşembe Reyting Sonuçları
11 Ocak Perşembe reyting sonuçları belli oldu. Hudutsuz Sevda ve Sakla Beni dizileri arasında gerçekleşen reyting mücadelesinde kazanan hangi yapım oldu?

Televizyon ekranlarının kıyasıya rekabetine tanıklık ettiğimiz bir başka Perşembe gününde, izleyici kitlesi tarafından merakla beklenen reyting sonuçları nihayet açıklandı. 11 Ocak tarihinde ekranlara gelen programlar arasındaki sıralama, izleyicilerin ilgi odağı oldu. Hangi yapım zirvede yer aldı? İşte 11 Ocak Perşembe reyting sıralamasının detayları...

Total izleyici kategorisinde zirvenin sahibi, etkileyici hikayesi ve güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Fox TV'nin dizisi 'Hudutsuz Sevda' oldu. Atv'nin sevilen programı 'Esra Erol'da' ikinci sırada yer alırken, 'Selçuk Tepeli ile Fox Ana Haber' üçüncü sırada kendine yer buldu. Atv'nin 'Aldatmak' dizisi dördüncü, 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' ise beşinci sıraya yerleşti. Star'da ekrana gelen 'Sakla Beni' dizisi altıncı sırada kendine yer buldu.

11 Ocak Perşembe reyting sonuçlarına göre; televizyon ekranlarında yaşanan rekabette, Total izleyici kategorisinde olduğu gibi AB izleyici kategorisinde de üstün bir performans sergileyen 'Hudutsuz Sevda', birinci sıradaki yerini koruyarak izleyicilerden tam not aldı. Fox TV'nin etkileyici dizisi, AB izleyici kitlesi tarafından da büyük ilgi gördü.

Star TV'de yayınlanan 'Sakla Beni' dizisi, AB izleyici kategorisinde ikinci sıraya yerleşerek dikkat çekti. 'Selçuk Tepeli ile Fox Ana Haber' üçüncü, 'Esra Erol'da' dördüncü, Atv'nin 'Aldatmak' dizisi ise beşinci sırayı elde etti.

Reyting nedir?

Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir.

Günümüzde bir çok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır.

Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.

11 Ocak Perşembe reyting sonuçlarının ilk 100 sıralamasını TİAK'ın aldığı karar nedeniyle yayınlayamıyoruz.

12-01-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler