Vatanım Sensin'in 28. Bölümde Neler Oldu?

Vatanım Sensin' 28. Bölümde Neler Oldu?
Bu haftaki bölümde hasret sona erdi. Azize’nin Cevdet ile ilgili gerçeği öğrendiği sahneler izlenmeye değerdi. Birde Tevfik’in hainliğinin ortaya çıkması, bu haftaki bölüme damgayı vurdu.Dizide yine heyecan doruktaydı.

Son dönem yayınlanan tarih dizileri arasında en beğenilen olmayı başaran Vatanım Sensin bu hafta yine zirvedeydi. Her perşembe saat 20.00’da yayınlanan dizinin yeni bölümlerini canlı tv’ den takip edebilirsiniz.
 Azize, yörük köyünün Yunan askerleri tarafından katledilmesine tanık olur. Dehşet içinde olanları izler, ancak elinden hiçbir şey gelmez. Gizlendiği yerden Cevdet’in geldiğini görür ve Cevdet’in ettiği intikam yeminlerine şahitlik eder. General Cevdet’i takip eden Stavro’ nun sonu ise Azize Hemşire’ nin elinden olur. Azize vatanperver kocasının hayatını kurtarmıştır.
Yörük köyünden sadece bir çocuk ile dayısı sağ kurtulur. Ancak onları da Tevfik’in zulmü beklemektedir. Çocuk kaçmayı başarır, ancak dayısı Tevfik tarafından vurulur. 
Yunanlılar ve Tevfik, yörük köyünü katledenlerin kuvacılar olduğunu, Kuvacılar’ın  Türk milleti’nin hasmı olduğunu ilan ederler.  Bununla, halkı birbirine düşürüp, Kuvacılar’ın katlinin önünün açılması hedeflenmektedir. Azize ise Tevfik’in yalanları ve oyunları karşısında deliye döner ancak çaresizlikten susmak zorundadır
Leon, babasının Hilal ile ilgili tehditlerine karşı, babasına Kuvacılar’dan malumat taşır. Telgraf cihazının da Leon tarafından bozulduğunun anlaşılmasıyla Hilal Leon’la ipleri koparma noktasına gelir. Hilal aşkını değil de, vatanını tercih eder.
Yörük Köyü’nün katledilme nedenini çözmeye çalışan Cevdet ve Yakup, köyün bulunduğu yere keşfe çıkarlar. Gördükleri karşısında ikisi de şaşkına döner. Köyün az ötesinde, dev bir ordu, taarruz hazırlığında beklemektedir. 
Köyden kaçmayı başaran küçük Salih, baygın bir halde Azize Hemşire’ ye getirilir. Tevfik’ten son derece korkan bu çocuk Tevfik’in hainliğinin kanıtı olacaktır. Hamilton hastanede çocuğu zehirlemeye çalışır ancak başaramaz. Tevfik ise çocuğu kaçırmak için yaptığı plan sonunda kendisi tuzağa düşer ve Yörük Köyü’nün Kuvacılar tarafından katledilmesinin yalan olduğunu herkes Tevfik’in ağzından duyuverir.
Kanal D ekranlarının sevilen dizisi Vatanım Sensin her perşembe saat 20.00’da ekranlarda…

19-05-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar