Payitaht Abdülhamit 14. Bölüm Fragmanı Yayınlandı…

Payitaht Abdülhamit 14. Bölüm Fragmanı Yayınlandı…
Padişah Abdülhamit’in saltanat yıllarında ki olayları konu alan dizinin bu haftaki bölümünde yine Payitaht’ı yıkma çalışmaları son hız devam etti. Dış güçler ve içerideki hainler planlarını uygulamaya devam ediyor.

Bir tarafta dış güçler diğer yanda içerdeki hainler ve Ermeni ayaklanmaları, Sultan’ın ve Devlet-i Aliye’nin sonu için çalışıyor. Sultan ise üstün feraseti ve akıl almaz casusluk ağı ile olaylarla mücadele ediyor.
13.bölümde neler oldu?
Tünel kazarak bankanın kasa dairesine girmek isteyen Ömer ve arkadaşları tünelin üstünde bomba patlatılmasıyla şok olurlar. Ömer göçük altında kalır ve herkes Ömer’in öldüğünü sanır. Ancak Ömer göçükten sağ kurtulur hem de kendini bankanın içinde bulur. Bundan sonra Ömer’in işi daha zordur. İçerde Ahsen ile birlikte kasayı açmaya çalışır ve sonunda banka içindeki önemli belgelere ulaşmayı başarır.
Harem ahalisi bankadaki rehine çocukların serbest bırakılmasına sebep oldukları için her ne kadar mesut olsalar da, haremde Bidar Kadın ve Seniha Sultan savaşı bitmek bilmez. Özellikle Sabahattin ve Makbule kızın evliliği uzadıkça işler daha da karışır.
Sultan şehzadelerinden, devlet işlerinde aktif olmalarını ister. Bunu net olarak söylemez ama ifadeleri çok açıktır…’’Ya devlet başa ya kuzgun leşe’’
İngiliz Kraliçe derin bir uykuda… Abdülhamit’in planlarıyla derin bir uykuya dalan Kraliçe’nin tekrar uyanıp uyanmayacağı yine Sultan’a bağlı. Sultan bunu kullanarak banka baskının durdurulmasını ister ve banka baskınını yapanlar teslim olurlar.
Hain Mahmut Paşa ve diğerlerinin arası bozulmaya başlar. Söylemlerinin gazetelere yansıması sonrası ilişkiler gerilir. Zaharov artık Mahmut Paşa’nın ipini çekmeye kararlıdır.
Şehzadeler kararlarını verir ve halkın karşısına çıkarlar… Ancak bundan sonraki oyunlarda bunun üzerine kurulur. Mahmut Paşa’nın yeni planı şehzadelerin öldürülmesi ve bunun sonucunda Payitaht’ta bir babanın gazabının hakim olmasıdır.
 

14. bölümde neler olacak?
Bakalım TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Payitaht Abdülhamit’in 2 Haziran Cuma akşamki bölümünde neler olacak. 14. bölümde neler olacağını Canlı TV farkıyla takip edebilirsiniz.
Şehzadeler gerçekten de ölüyor mu? Sultan’ın buna tepkisi ne olacak? Herzıl’ın 2. tertibi ne? Payitaht’ı daha nasıl tehlikeler bekliyor? Ermeni ayaklanmaları duracak mı? Hep birlikte izleyelim ve görelim…

28-05-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar