Kut'ül Amare Zaferi dizi oluyor.

Kut'ül Amare Zaferi dizi oluyor.
TRT ekranlarında yayınlanan ve reyting rekorları kıran Diriliş Ertuğrul'un yapımcısından yine iddialı bir dizi geliyor. Yeni dizinin Diriliş Ertuğrul kadar ses getirmesi bekleniyor. Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcısı yeni bir diziye hazırlanıyor.

TRT 1 ekranlarında Çarşamba akşamları yayınlanan ve her hafta reyting rekorları kıran Diriliş Ertuğrul sadece Türkiye’de değil yakın çevrede de büyük beğeni kazandı. Bütün bu başarılarda büyük paya sahip olan dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, şimdi yeni bir dizi hazırlığında. Başarılı yapımcının planladığı yeni dizi Kut’ül Amare Kuşatması’nı konu alacak. Diziyi son olarak Star Tv’de yayınlanan İçimdeki Fırtına dizisinin yönetmenliğini yapan Doğan Ümit Karaca çekecek. Dizinin senaryo yazarlığını yine Mehmet Bozdağ yaptı. Kut’ül Amare Zaferini konu alan dizinin bazı oyuncuları da belli oldu, ancak başrol oyuncularına henüz karar verilemedi. İşler planlandığı gibi giderse dizi çekimleri ağustosta başlayacak, Kasım 2017’de de TRT 1 ekranlarında olacak.

Kut’ül Amare Nedir?
I. Dünya Savaşı esnasında Irak Cephesi’nde, İtilaf Devletleri ile İttifak Devletleri arasında gerçekleşmiş bir kuşatma muharebesidir. Muharebede 8.000 askerden oluşan İngiliz-Hint garnizonu Bağdat’ın 160 kilometre güneyinde Kut kasabasında Osmanlı ordusu tarafından kuşatıldı. 101 yıl önce 29 Nisan’da sonuçlanan kuşatma sonrasında İngilizlerden 6’sı general, 476’sı subay olmak üzere toplam 13 bin 309 asker esir alındı. Bazı tarihçilere göre Osmanlı ordusunun Birinci Dünya Savaşı’nda, Çanakkale’den sonra en büyük zaferi Kut’ül Amare Zaferidir. Bu yüzden de Kut’ül Amare Zaferi 1952 yılına kadar Türk Ordusu tarafından bayram olarak kutlanıyordu.

 

21-07-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar